Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

5η Ημέρα

Πριν λίγες μέρες, αποφάσισα να δοκιμάσω την "5η Ημέρα". Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται μέσω Διαδικτύου και καλείσαι να λύσεις μια πληθώρα γρίφων. Είναι ελληνικό και χωρίζεται σε επεισόδια. Είσαι ένας ιδιωτικός ερευνητής και προσπαθείς να διερευνήσεις την εξαφάνιση του Γιάννη Νείλου, τραγουδιστή του διασημότερου συγκροτήματος στον κόσμο. Οι γρίφοι είναι πρωτότυποι και όλοι διαφορετικοί μεταξύ τους. Υπάρχει hint για κάθε γρίφο και αν δε μπορείτε να καταλάβετε τη λογική υπάρχει ειδικό forum με περισσότερα hints και τις λύσεις. Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι και αξίζει να σπαταλήσετε ώρες μπροστά στο pc σας.
Το site είναι: http://www.pemptiimera.gr/
P.s.: Η κοπελίτσα που παίζει τη δημοσιογράφο παίζει στη σειρά που πρωταγωνιστεί ο Μπέζος και κάνει τη μεγάλη κόρη της Λέχου.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Ξενοδοχείο ο Παράδεισος


Σάββατο απόγευμα πήγα με τη μάνα μου θέατρο. Παρακολουθήσαμε τη παράσταση "Ξενοδοχείο ο Παράδεισος" στο θέατρο Πόρτα. Οι γνωστότεροι ηθοποιοί ήταν ο Γιάννης Μπέζος, η Ναταλία Τσαλίκη, ο Στέλιος Μάινας και η Τζόυς Ευείδη. Το έργο δεν είχε καμιά τρομερή υπόθεση αλλά ο Μπέζος ήταν στην κυριολεξία όλα τα λεφτά με τον τρόπο που έπαιζε. Αυτός ο άνθρωπος έχει ταλέντο και το αποδεικνύει κάθε φορά.
Επόμενη παράσταση:" Ήταν όλοι τους παδιά μου" με Κώστα Καζάκο, Κωνσταντίνο Καζάκο, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Ιωσήφ Μαρινάκη και πολλούς ακόμα.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια.....

Δευτέρα είχε γενέθλια μια φίλη μου. Πάταγε τα πρώτα άντα... Αποφάσισε η μητέρα της να της κάνει party έκπληξη. Το είχε πει σε κάτι φίλες της, σε εμένα και φυσικά στον άντρα της. Αυτή είχε σχολή μέχρι τις 6 το απόγευμα και όλοι είμασταν σίγουροι οτι μέχρι τότε δε θα έσκαγε μύτη... Έλα, όμως, που εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα αρρώστησε μια καθηγήτρια και το τελευταίο 2ωρο δεν έγινε ποτέ.. Έτσι γύρω στις 5 παρά βλέπουμε τη φίλη μου απο το θυροτηλέφωνο να μας χαιρετά ανυποψίαστη. Εκείνη τη στιγμή είμασταν μόνο τρία άτομα.. Παίρνουμε τη τούρτα, ανάβουμε τα κεράκια( δεν άναβαν με τίποτα όμως) και της τραγουδάμε το Happy Birthday...Και το κορυφαίο; Στο τέλος ψιλοβουρκωμένη η φίλη μου γυρνάει και μας λέει: "Μα καλά είστε βλαμμένα;" μ' ένα μωρουδίστικο ύφος... Όταν έφτασαν όλοι οι υπόλοιποι αντί για να της κάνουν αυτοί την έκπληξη, τους την έκανε αυτή μόλις την έβλεπαν μπροστά τους..Κατά τα άλλα περάσαμε πολύ καλά, ήπιαμε, φάγαμε και είπαμε πολλές σαχλαμάρες κάτω απο το άγρυπνο βλέμμα των δύο κορών της φίλης μου..Τί λέτε δεν είναι αλήθεια αυτό που λένε: "Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει";

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Remember!!!


Αφιερωμένο σε όλους αυτό το video και αυτή η μέρα για να μας θυμίζει τα σημαντικά πράγματα στη ζωή, τα οποία ξεχνάμε και θυσιάζουμε στο βωμό της καθημερινότητας. Ο καθένας είναι ελεύθερος να σκεφτεί ό,τι θέλει. Αν και πάνω κάτω, πιστεύω όλοι τα ίδια θα σκεφτούμε...
Για όσους δεν έχουν δει τη ταινία,ορίστε και μια πρόταση για να περάσετε καλά: V for Vendetta.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Γιατί ;

Τονίζω οτι αυτό το άρθρο είναι ακατάλληλο για τον Javatzis...
Γιατί όλα όσα θέλουμε συμβαίνουν αλλά με κάποια χρονική καθυστέρηση; Εξηγώ τι θέλω να πώ... Πρίν απο αρκετό καιρό, ήθελα ένα παιδί και απ' ότι έδειχνε με ήθελε και αυτός. Βγαίναμε, κάναμε παρέα αλλά δεν έγινε τίποτα. Τελικά, αυτός τα φτιάχνει με μία άλλη και εγώ σαν χαρούμενη παιδούλα συνεχίζω τη ζωή μου( σιγά τί είχαμε, τί χάσαμε..). Ώσπου μια βδομάδα πρίν ξανασυναντιώμαστε σε ένα πάρτυ. Εμένα μου άρεσε κάποιος άλλος απο εκεί και μιλάγαμε. Πέρασε η ώρα και έπρεπε να φύγω( είχα την άλλη μέρα πρωινό ξύπνημα).Και έτυχε εκείνη την ώρα να φεύγει και το παιδί που μου άρεσε( όχι, όχι δεν το έκανα επίτηδες, θέλω να με πιστέψετε :Ρ).Και αποφασίζουμε να φύγουμε μαζί.Μετά απο λίγη ώρα, λέει αυτός που μου άρεσε στη φίλη μου: "Δηλαδή, η Νατάσα έφυγε με τον .........; Τρέχει κάτι μεταξύ τους;". Όμως, απ' ότι μου είπε η φίλη μου, το είπε με ζήλια. Και σε ρωτώ, τώρα έπρεπε να γίνει αυτό; Τώρα που εγώ είμαι αλλού; Γιατί όταν σας φτύνουμε , τότε κολλάτε; Γιατί είστε τόσο, μα τόσο ανώριμοι; Είχε τόσες ευκαιρίες και τις άφησε ανεκμετάλλευτες.. Όσο για τον άλλον, θα δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον..