Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Agatha Christie


Η προηγούμενη βδομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως βδομάδα του παιδιού για μένα...Φέτος δε πήγα πουθενά διακοπές και έτσι έμεινα μόνη στην Αθήνα. Έτσι, για να περάσει η ώρα άρχισα και εγώ σα μικρό παιδί τα παιχνίδια στο PC, και συγκεκριμένα το αγαπημένο μου είδος τα adventures. Τα παιχνίδια που έπαιξα ήταν 2 : το Agatha Christie - Death on the Nile και το Agatha Christie - Peril at the End House αφού μου αρέσουν οι υποθέσεις του τύπου βρες το δολοφόνο.
Και τα δύο παιχνίδια είναι
της τεχνικής "Seek and Find", δηλαδή σου δίνει ένα κατάλογο με κάποια αντικείμενα και πρέπει σε συγκεκριμένο χρόνο να τα βρεις. Έχουν ελάχιστους γρίφους, οι οποίοι είναι πολύ εύκολοι και γενικά είναι παιχνίδια περισσότερο παρατηρητικότητας παρά σκέψης. Επίσης, είναι πολύ μικρά σε έκταση, χωρίς να πλατειάζουν και με αυτό το τρόπο να κουράζουν τον παίκτη. Όποιος ψάχνει για παιχνίδια με animation και γραφικά θα απογοητευτεί γιατί είναι ζωγραφισμένα αλλά με ωραία τοπία και με ζωντανά χρώματα. Και στα δύο παιχνίδια παίρνεις το ρόλο του αγαπημένου ντετέκτιβ Hercule Poirot. Λίγα λόγια για τις υποθέσεις :
1.
Στο Death on the Nile βρίσκεται δολοφονημένη μια γυναίκα πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο στο Νείλο και ο Hercule Poirot με τα στοιχεία που βρίσκει στα δωμάτια του πλοίου αλλά και με τις απαντήσεις που του δίνουν οι επιβάτες προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο.


2.
Στο Peril at the End House μια κοπέλα ζητά τη βοήθεια του Hercule Poirot γιατί κάποιος προσπαθεί να τη σκοτώσει..Αυτός θεωρεί χρέος του να προστατεύσει τη γυναίκα και ερευνώντας το χώρο βρίσκει τη λύση του μυστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: