Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Ε ρε τί έπαθε το καψερό....

Σήμερα το πρωί, όπως κάθε Μ. Σάββατο, πήγα να κοινωνήσω (καλά, καλά όχι κάθε Μ. Σάββατο αλλά όταν κάνω νηστεία πηγαίνω). Έχω πει σε προηγούμενο post πόσο πολύ μου αρέσει η πρώτη Ανάσταση κ ίσως είναι η καλύτερη μου στιγμή στη Μεγάλη Βδομάδα (εκτός από τη μαγειρίτσα και το αρνί :Ρ).
Τέλος όμως με τα εισαγωγικά, αυτό το post δημιουργήθηκε για να διηγηθώ κάτι που συνέβη στην εκκλησία ακριβώς μπροστά μου, περιμένοντας να κοινωνήσω. Ήταν μια γιαγιά με ένα πιτσιρικάκι γύρω στα 3. Το πιτσιρίκι να φωνάζει "πάμε σπίτι", ο παππάς να λέει "Εδώ είναι ο Χριστούλης και άνοιξε το στόμα" και η γιαγιά να λέει "έλα να πιούμε το χυμό".Το ακούει αυτό ο παππάς, τα παίρνει και να φωνάζει "ναι, αυτά λέτε και γι' αυτό γίνεται αυτό". Πλακώνει κ ένας που τους βοηθάει στην εκκλησία, και να το έχουν πιάσει το μωρό 3 για να το φέρουν βόλτα. Τελικά κοινωνάει το μωρό και με λυγμούς αλλά και παράπονο να φωνάζει "Το 'φαγα, το 'φαγα". Μωρέ το λυπήθηκα τόσο πολύ αλλά παράλληλα ήταν και τόσο αστείο. Μου θύμισε λίγο τις παλιές ελληνικές ταινίες που μόλις σκοτωνόταν κάποιος φώναζε "Μ' έφαγες".

Α και για να μη το ξεχάσω:


Καλό Πάσχα σε όλους

7 σχόλια:

tkouleris είπε...

Xronia sou polla. Kala to rwtisan to paidaki an thelei na koinwnisei? me to zori diladi na tou xwsoun sto stoma ena koutali gemato apo salia pollwn anthropwn?ti na pw...anti na to afisoun na megalwsei kai na epileksei mono tou prepei me to zori na to vaftisoun kai na to travologan 3 xronwn se enan tragopapa gia na to vasanisei
ELEOS

Javatzis είπε...

Χρόνια πολλά βρε να σε χαιρόμαστε!

Anastasia είπε...

Χρόνια πολλά και σε εσάς παιδιά.
Βρε Θοδωρή μου, sorry αλλά νομίζω οτι είσαι λίγο υπερβολικός. Τα μωρά δε καταλαβαίνουν. Πολλά δε θέλουν να φάνε..Τι θα κάνεις να σταματήσεις να τα ταϊζεις; Επίσης, με τα εμβόλια πονάνε και δε τα θέλουν.Θα σταματήσουμε να τους κάνουμε; Δηλαδή, εντάξει έκλαψε λίγο, δε θα του μείνει και ψυχολογικό!!!

tkouleris είπε...

sygrineis tin anagaia trofi kai ta anagaia antiviotika me kati pou oute anagaio einai kai pou prodiatheti ena paidi sti pisti tou se paraloga pragmata ektos tis logikis?

Πίκος Απίκος είπε...

Xρόνια Πολλά για την ονομαστική σου εορτή έστω και καθυστερημένα. Σου εύχομαι ότι καλύτερο και υγεία πάνω από όλα!

Όσο για το μωρό, ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή μετά γιαγιάς, παπά και θρησκόληπτου τυπά. Τι να κάνει "το καψερό", κοινώνησε και όπου φύγει, φύγει:).

Σοφία είπε...

Χριστός Ανέστη!

Anastasia είπε...

Πίκο Απίκο, σε ευχαριστώ πολύ.Και εσύ ό,τι ποθείς!! Όσο για το μωρό, τί να κάνει μάλλον δεν είχε τη τύχη με το μέρος του :Ρ
Αληθώς Ανέστη Σοφάκι..Χρόνια σου πολλά και καλά.