Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Επικινδυνολογίες και Άγιος ο Θεός..

Κάθομαι μια μέρα να δω τηλεόραση (τί το ήθελα) και εκεί που έχω χαλαρώσει πέφτω πάνω στο trailer της εκπομπής του Ευαγγελάτου "Αποδείξεις και στη πολιτική". Το τί μαυρίλα είχε αυτό το βίντεο δε λέγεται. Δε φτάνει που κάθε μέρα βλέπουμε στις ειδήσεις οτι η οικονομία πάει κατά διαόλου, δε φτάνει που έχουν αρχίσει και σφίγγουν τα ζωνάρια, έχουμε και τον Ευαγγελάτο να βγάζει τέτοιες εκπομπές και τέτοια trailer για να κάνει τηλεθεάσεις. Βέβαια η κορυφαία στιγμή του βίντεο ήταν η φωνή που ακούγεται "Έχετε καταλάβει το μέγεθος της κρίσης;". Όχι ρε ηλίθιε, εσένα περιμένουμε να μας το πεις. Και το κακό είναι οτι αυτή η εκπομπή διογκώνει τόσο πολύ τις καταστάσεις που (sorry για την έκφραση, αλλά μόνο αυτή ταιριάζει) το τόσο το κάνει τόσο. Με τόσες επικινδυνολογίες που ακούγονται, είναι φυσικό ο κόσμος να έχει φοβηθεί και να υπάρχει ανασφάλεια για το μέλλον.
Θυμάστε και πέρυσι τις εκπομπές που έκανε, που όλα τα είχε βγάλει σκάρτα και φυσικά έβγαινε στο τέλος και έλεγε:"Την εκπομπή αυτή δε τη κάναμε για να σταματήσετε να αγοράζετε/ χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, αλλά για να προσέχετε...".Τί να πρωτοπροσέξουμε αγάπη μου όταν έχεις βγάλει τα πάντα για πέταμα;
Και δε θα ήταν πρόβλημα αν έβγαιναν και το έλεγαν ήρεμα οτι υπάρχει μια οικονομική κρίση αλλά με σύνεση και προσοχή, σιγά σιγά όλα θα φτιάξουν. Όχι, για να κάνουν νούμερα, μπορούν αν σε πείσουν οτι έχει έρθει ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος και οτι δε πρόκειται να σωθούμε με τίποτα(μόνο οι κατσαρίδες έχουν μια ελπίδα-μάλλον γιατί δεν τους ακούνε).
Και εγώ και εσύ μπορεί να καταλάβουμε αυτό που γίνεται και να μην μας επηρεάσει
ψυχολογικά τόσο πολύ, αλλά οι κακόμοιροι οι ηλικιωμένοι που δέχονται όλον αυτό τον καταιγισμό απο διογκωμένες πληροφορίες πώς μπορούν να προστατευτούν;Που πιστεύουν ό,τι τους σερβίρουν απο την τηλεόραση..
Καλή η τηλεθέαση, καλές οι αμοιβές αν κάνουμε επιτυχίες αλλά σκεφτείτε και τον τρόμο που σπέρνετε με αυτά που λέτε και που κάνετε...Μη τα θυσιάζουμε όλα στο βωμό της AGB.

Υ.Γ. Έψαξα στο Internet το trailer της εκπομπής αλλά δυστυχώς δε το βρήκα πουθενά. Αν το βρω θα το ανεβάσω για να δείτε για τί κατάντια μιλάμε.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Νυχτοπερπατήματα(Μέρος...δε θυμάμαι)

Προχθές το βράδυ μου έρχεται μήνυμα στο κινητό από ένα παιδί που ήμασταν μαζί στο ΟΤΕ, που έκανα πρακτική. Με ενημέρωνε οτι κανόνισαν βραδινή έξοδο σε μία ταβέρνα-ρεμπετάδικο για την επόμενη μέρα. Επειδή δεν είχα κανονίσει τίποτα,είχα πάρα πολύ καιρό να τους δω(τους είχα δει τελευταία φορά τον Ιούλιο) και μου είχαν λείψει δέχτηκα αμέσως. Το μαγαζί ήταν στην Ηλιούπολη-σχετικά κοντά στο σπίτι μου. Είχαμε δώσει ραντεβού στο μετρό του Αγ. Δημητρίου και απο εκεί με αυτοκίνητα.
Το μαγαζί ήταν με live μουσική και γενικά είχε πολύ κέφι η κατάσταση γιατί ήταν μικρό και γινόντουσαν όλοι μια παρέα. Είπαμε τα νέα μας, χορέψαμε, φάγαμε και ήπιαμε (πολύ). Γύρισα σπίτι γύρω στις 3 και επειδή είμαι πολλή τυχερή σαν άτομο, σήμερα βρήκαν τη μέρα και άρχισαν να φωνάζουν οι δικοί μου απο τις 8:30 και αναγκάστηκα να σηκωθώ. Extra βαρύς σήμερα ο καφές για να ξυπνήσω. :)

Γενικά αν είσαι άτομο που δε πολυγουστάρει τη βαβούρα, τα μεγάλα μαγαζιά και προτιμάς τα πιο κλειστά και οικογενειακής ατμόσφαιρας είναι μια πολλή καλή πρόταση. Το μόνο αρνητικό είναι οτι δεν είχε πίστα, αλλά ο Έλληνας αν θέλει να χορέψει βρίσκει μέρος..

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

You Vote αλά Αμερική

Το τι κάνουν στην Αμερική για να πείσουν το κόσμο να ψηφίσουν δε λέγεται. Έχουν επιστρατεύσει το μισό Hollywood και παρακαλάνε στα βιντεάκια να πάνε να ψηφίσουν. Παραθέτω 2 βίντεο:



Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Με ξέρεις; Αφού δε με ξέρεις πώς με κρίνεις;

Χθες το πρωί είχα πάει με τη μητέρα μου σε μία τράπεζα στο Πειραιά να πάρει κάτι λεφτά για μία υποχρέωση που είχαμε. Παίρνουμε νούμερο και περιμένουμε. Ένας βλάκας που δούλευε εκεί αρχίζει και φωνάζει τα νούμερα( μα αφού είχε ηλεκτρονικό πίνακα, αυτός δε χρειαζόταν, πιο πολύ τζέρτζελο γινόταν...). Σε μια στιγμή, ανάβει τσιγάρο αν και υπήρχε επιγραφή απαγορεύεται το κάπνισμα. Φταις εκείνη τη στιγμή να ανάψεις και εσύ τσιγάρο, και ας τόλμαγε κανείς να σου πεί τίποτα. Αλλά δε καπνίζω. Επειδή τα χρήματα ήταν πολλά, μας τα έδωσαν σε μορφή επιταγής που για να την πάρουμε έπρεπε να κάνουμε ένα τουρνέ σε 4 ταμεία της τράπεζας. Ο πρώτος μας έδωσε ένα χαρτί οτι θέλουμε σε επιταγή αυτά τα χρήματα και τα αφαίρεσε απο το βιβλιάριο, ο επόμενος μας έδειξε την επιταγή, υπογράψαμε σε ένα χαρτί και μας είπε οτι για να την πάρουμε πρέπει να πάμε στο δίπλα ταμείο. Πάμε στο δίπλα ταμείο και μας δίνουν την επιταγή αφού πρώτα την υπογράφουμε και μας λένε οτι πρέπει να την υπογράψει και ο διευθυντής. Πάμε στο διευθυντή, ο οποίος την υπογράφει και επιτέλους φεύγουμε.
Και εκεί που την κρατάω στα χέρια μου, λέω στη μάνα μου στη πλάκα : "Θα πάρω τα χρήματα και θα αρχίσω μια καινούργια ζωή μακριά σας". Και πετάγεται ένας που κρυφάκουγε και λέει:"Ε μα βέβαια, αφού την έχετε κακομάθει!!!". Περιττό να πω οτι έμεινα κάγκελο...Μα είμαστε σοβαροί; Πώς με χαρακτηρίζεις κύριος απο τη στιγμή που μόλις με είδες; Τί να πείς, τρελοί υπάρχουν πολλοί..