Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Dikiasou.com

Το www.dikiasou.com είναι μια σειρά, η οποία υπάρχει στο Internet από τον Οκτώβριο. Ουσιαστικά είναι ένα video-blog, όπου μια κοπέλα, η Μυρτώ, ανεβάζει βιντεάκια και γράφει για τη σχέση της με το Βίκτωρα, το φίλο της, και τις κολλητές της. Δηλαδή, περιγράφει τη πραγματικότητα των σχέσεων, φιλικών και ερωτικών, με όλα τα προβλήματα που μπορούν να υπάρχουν.
Σαν ιδέα είναι πολύ καλή, οι ηθοποιοί νέα πρόσωπα και πιστευτοί και το σενάριο αρκετά καλοδουλεμένο. Το σενάριο συμβαδίζει με την ελληνική αλλά και τη παγκόσμια πραγματικότητα (στα πρώτα video βλέπουμε για την εκλογή του Obama). Ένα, επίσης, ωραίο στοιχείο είναι οτι έχουν δημιουργηθεί και άλλα blogs αλλά και λογαριασμοί σε διάφορα sites (facebook, myspace κλπ), όπου μπορείς να δεις την ιστορία και από τη ματιά των συμπρωταγωνιστών. Και πού ξέρουμε, αυτοί οι ηθοποιοί μπορεί να μας απασχολήσουν στο μέλλον (και η Πηλιχού, η κόρη της Λέχου στο Ευτυχισμένοι Μαζί, από το ελληνικό on-line παιχνίδι 5η Ημέρα ξεκίνησε).
Πάντως το καλύτερο είναι τα σχόλια που αφήνουν οι θεατές αυτής της σειράς, οι οποίοι πολλές φορές βρίζουν, συμβουλεύουν και γενικά μπαίνουν στη διαδικασία να γράψουν αυτά που σκέφτονται για τους πρωταγωνιστές. Βέβαια, ποτέ δε μπορεί να είσαι σίγουρος αν τα σχόλια είναι fake ή αληθινά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: