Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

The Abbey

Σήμερα θα κάνω κάτι που έχω πολύ καιρό να κάνω. Θα γράψω review (ο Θεός να το κάνει) για ένα παιχνίδι!!
Χθες τελείωσα το "The Abbey". Είναι ένα adventure, το οποίο διαδραματίζεται σε ένα μοναστήρι απόμακρο αλλά γνωστό σε όλο το κόσμο για τη βιβλιοθήκη του. Η όλη ιστορία μας γυρίζει στα χρόνια του Μεσαίωνα και της Ιεράς Εξέτασης. Παίρνεις το ρόλο ενός μοναχού του Λεονάρδου του Τολέδο, γνωστό στους κύκλους της Εκκλησίας για τις περιπέτειες του. Συνοδεύει τον μαθητευόμενο του Bruno, που είναι κατά γενική ομολογία μπελάς, για να τον αφήσει στο μοναστήρι, αφού αυτή είναι η επιθυμία του πατέρα του. Στο δρόμο προς το μοναστήρι κάποιος πετάει μια πέτρα κατά πάνω του Λεονάρδο, την οποία και αποφεύγει αλλά είναι ξεκάθαρο οτι κάποιος δε θέλει τον Λεονάρδο στο μοναστήρι. Με το που φτάνει, ενημερώνεται για το θάνατο ενός μοναχού κάτω υπό περίεργες συνθήκες, αφού τον καταπλάκωσε ένα θυμιατήρι 200 κιλών. Του ανατίθεται να ερευνήσει αυτό το ατύχημα, όπως το αποκαλούν όλοι οι μοναχοί, οι οποίοι συνδέουν όμως το ατύχημα με το Διάβολο, ο οποίος όπως λένε έχει εισχωρήσει στο μοναστήρι. Βέβαια θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και πολλές απαγορεύσεις μέχρι να βρεί τον υπεύθυνο. Τα υπόλοιπα στις οθόνες σας, αν αποφασίσετε να το παίξετε.


Το παιχνίδι μ' άρεσε πολύ (γι' αυτό κάθισα και έκανα αυτό το post). Έχει σχετικά εύκολους γρίφους και σχετικούς με το παιχνίδι. Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και πολλή επίκαιρη με το θέμα του Βατοπαιδίου και όλα αυτά που ακούγονται. Επίσης, έχει πολύ όμορφους διαλόγους, ωραία μουσική και πολύ ωραίους χαρακτήρες, όπου ο καθένας διαφορετικός και έχει κάτι να κρύψει. Το περιβάλλον και οι χαρακτήρες είναι καρτουνίστικοι.
Τώρα τα μειονεκτήματα του..Ο κακός σχεδιασμός του Λεονάρδο, ο οποίος φαίνεται να είναι νευριασμένος σε όλο το παιχνίδι (λες και είχε υπογράψει για άλλο concept και τον ανάγκασαν να πρωταγωνιστήσει σ' αυτό)..Επίσης, υπάρχει και κάποιο πρόβλημα με τους διαλόγους- μερικοί δ
εν ακούγονται ή άλλα λέει ο χαρακτήρας άλλα γράφουν οι υπότιτλοι (αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται στο image που κατέβασα).
Πάντως θα το πρότεινα σα παιχνίδι για να περάσεις τη ώρα σου, ειδικά να είσαι φάν του μυστηρίου και των adventures. Κάτι τελευταίο που αξίζει να σημειωθεί είναι οτι μπορεί να το βρείτε με το όνομα
Murder in the Abbey.

1 σχόλιο:

Sledgedrumer είπε...

kalimera anastasia. diavasa to review sou gia to abbey poli kalo! ithela na se rwtisw kati se periptosi pou xereis ... psaxnw na vrw point n click games me ellinkous ipotitlous opos to scratches px. epsaxna sto google loipon k epesa panw sto blog sou k enas filos mou proteine oti to the abbey exei kikloforisei k sta ellinika! Gnwrizeis tpt? an xereis pes mou giati thelo na kanw ena arthro sto blog mou lista me pnc games sta ellinika!

http://kupo1up.blogspot.gr/